Главная » Школьники от 7 лет » Психология, воспитание, учеба » Учеба в школе » МОН об'єднає предмети у старшій школі

МОН об'єднає предмети у старшій школі

МОН об

Міністерство освіти і науки має намір суттєво скоротити кількість обов’язкових предметів інваріантної складової у старшій школі. Зміни можутть стати чинними уже з наступного навчального року.

Зокрема, передбачається скорочення переліку обов’язкових предметів у старшій школі з 22-х до 9-ти. Ці зміни створять можливість для шкіл визначити свій профіль і поглиблено викладати обрані предмети. Крім того, це дуже позитивно позначиться на підготовці старшокласників до вступу до вишу.

Час – це найважливіший ресурс. В 10-11 класі діти вже мають розуміти, який подальший шлях оберуть, та починати готуватися до вступу до вищого навчального закладу.

Повідомляється, що, оскільки зараз часто нарікають на дублювання змісту предметів, особливо у старшій школі, інтеграція предметів допоможе зекономити час та краще підготуватися до випускних екзаменів та ЗНО.


 Інтеграція предметів має вирішити цю проблему. Наприклад, у старшій школі вивчення зарубіжної та української літератури -це, насамперед, не вивчення текстів, хоча воно є дуже важливим, це отримання знань про різні стилі творів, віршовані розміри тощо. Нині віршовані розміри вчать двічі – на уроках української літератури та зарубіжної. Тобто витрачають вдвічі більше часу, ніж реально на це потрібно. Поєднання предметів допоможе створити навчальну програму, яка усуне цю проблему.

Тому наголошуємо вашу увагу на тому, що вже з 2018 року будуть створені інтегровані профільні предмети. Зокрема, у разі ухвалення документа в український старшій школі з’являться інтегровані предмети «Література», «Історія», «Людина і суспільство» та «Математика», замість окремо української мови та української літератури, історії України та всесвітньої історії.

Цікаво, як такі зміни у профільних предметах відобразяться на підготовці до ЗНО і в цілому на рівні знань старшокласників. Слідкуйте за нашими повідомленнями з даного приводу.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «МОН об'єднає предмети у старшій школі» на Форуме

освіта
23.01.2017  2650 ЗНО, МОН

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...