Главная » Наш Киев

Пляжі Києва: де можна відпочити біля води

У Києві є міські пляжі, де можна полежати на піску, погрітися на сонечку та насолодитися літом. У 2023 році, як і в минулому, у столиці не відкривали пляжний сезон через безпеку. Тому пляжі доступні лише для відпочинку біля води. "Наш Київ" зібрав добірку локацій, де можна гарно провести час.

Центральний пляж 

Адреса: вулиця Паркова, Труханів острів

Пляж "Центральний" це чудове місце, де можна відпочивати та насолоджуватися панорамою Києва. Зокрема, з території пляжу відкривається вид на Поділ, Володимирську гірку та на Арку Свободи українського народу. Пляж знаходиться на території Труханового острова біля Пішохідного мосту.

На території розташовані роздягальні та туалети. Можна посидіти у кафе, ресторані або купити необхідне у магазині. Вхід на пляж вільний.

Пляж "Венеція"

Адреса: станція метро "Гідропарк", Долобецький острів, протока Венеціанська

Цей пляж один з найпопулярніших серед киян. Він знаходиться на території "Гідропарку", праворуч від Венеціанського мосту, який необхідно перейти або переїхати. Він ідеально підходить для відпочинку для родини з дітьми або компанії друзів. Поверхня пляжу "Венеція" пісочна, але можна знайти ділянки на траві. Також у сильну спеку можна сховатися під тінню дерев або орендувати шезлонг з лежаком. 

На території пляжу є чим зайнятись, окрім купання. Є дитячий та спортивний майданчики, де можна пограти у футбол, волейбол. А неподалік від пляжу знаходиться зона з тренажерами. Серед пляжної інфраструктури є душ, місця для перевдягання, громадські вбиральні, асфальтована та доріжка з дерев'яного настилу для маломобільних груп населення, відвідувачів з візками або велосипедистів. Є кіоски, де продають воду, морозиво, їжу та інші смаколики. За порядком слідкують лайфгарди. Вхід на пляж вільний.

Пляж біля озера Тельбін 

Адреса: Дніпровський район, житловий масив Березняки

Зона відпочинку розташована на березі озера Тельбін. Це класне місце для релаксу та відновлення енергії. Пляж озера надзвичайно популярний, адже у воді встановлені підводні аератори. Це системи, які допомагають збагачувати воду киснем, моніторити стан води та навіть змінювати температуру у ньому. Озеро знаходиться посеред житлового масиву, отже проблем з магазинами та закладами немає. 

На території зони відпочинку є парк, спортивні майданчики та дитячі майданчики, громадська вбиральня, кабінки для переодягання, служба порятунку, душ, питні фонтанчики, навіси від сонця. Вхід на пляж вільний.

Пляж в зоні здоров’я на Микільській Слобідці 

Адреса: Дніпровський район, історична місцевість Микільська Слобідка, Русанівська протока

Це маленька за розміром, але дуже зручна зона відпочинку. Пляж зовсім невеликий, але після реконструкції на ньому з’явилося усе, що потрібно для комфортного відпочинку. Зокрема там є кабінки для перевдягання, служба порятунку, душ, питні фонтанчики, навіси від сонця, велопарковка, громадська вбиральня.

Також на території зони здоров'я є парк, баскетбольний майданчик із сучасним покриттям, скейт-парк. Для зручності містян встановили доріжки з дерев’яного настилу, які ведуть до самої води. Це також полегшує доступ на пляж маломобільних людей на візках або батьків з маленькими дітьми. Поїсти та випити прохолодні напої можна у закладах, розташованих поруч. Для маленьких відпочивальників є дитячі майданчики. Вхід на пляж вільний.

Пляж "Чорторий"

Адреса: пляжна зона біляПівнічного мосту, на річці Дніпро

Пляж "Чорторий" знаходиться поряд із парком "Муромець". З нього можна побачити Оболонську набережну й Північний міст. Це улюблене місце для відпочинку киян, які мешкають на Оболоні та Троєщині. До пляжу зручно доїхати як на муніципальному, так і на особистому транспорті. Пляж має пісочну основу, яка, на думку містян, не завжди чиста. Для відпочинку на пляжі є усі умови — кабінки для перевдягання, декілька навісів від сонця, працюють рятувальники та медслужби.

На території пляжу немає виділених зон для активного відпочинку, але пограти у футбол або волейбол можна просто на піску, оскільки пляжних відпочивальників не так багато. Поряд розташовані кафе, де можна перекусити.

Пляж "Молодіжний" 

Адреса: Дніпровський район, острів Долобецький, Десенка (Чорторий)

Пляж з неймовірним краєвидом на правий берег Києва, Лавру, "Батьківщину-Мати", міст "Метро" та Північний міст. Також у вечірні години можна насолодитися довгим заходом сонця — на романтичне побачення можна приходити саме сюди.

На пляжі є уся необхідна інфраструктура: медпункт, лайфгарди, кабінки для переодягання, душ, питні фонтанчики, громадська вбиральня, велопарковка. Поруч є майданчик для волейболу, магазин, пляжний бар з кавовими напоями, коктейлями та морозивом. Є можливість орендувати лежаки.

Пляж "Троєщина"

Адреса: Деснянський район, берег Десенки (Чорторий)

"Троєщина" — досить великий та добре облаштований пляж у Деснянському районі. Перед оновленням та розширенням, це було популярне місце дикого відпочинку у місцевих жителів. У 2019 році тут зробили сучасну пляжну зону за світовими стандартами, з дотриманням принципу інклюзивності: є санвузол для маломобільних людей та спеціальні доріжки.

На пляжі є медпункт, служба порятунку, громадська вбиральня, велопарковка, навіси від сонця, душ, фонтанчики з питною водою. Можна пограти в волейбол на спортивному майданчику чи влаштувати барбекю, адже тут є спеціальна зона для пікніка. Для дітей облаштований майданчик з гірками-грибочками від сонця. Пляжна зона віддалена від житлових масивів, отже треба подумати про смаколики та напої заздалегідь. Але купити каву чи хот-дог ви все ж таки зможете — на території є точка з напоями та снеками.

Пляж "Пуща-Водиця"

Адреса: вулиця Федора Максименка, 40, Оболонський район Києва, селище Пуща-Водиця

На околиці Києва розташований муніципальний пляж "Пуща-Водиця". Він знаходиться далеко від столичної метушні, поблизу немає ані великих будівель, ані ТРЦ. Лише чиста вода, сосни та ліс. Проте людей на пляжі вдосталь, оскільки поряд знаходяться зони для відпочинку дітей та дорослих, санаторії та літні табори.

На території є такі ж умови, як і на міських пляжах: кабінки для перевдягання, туалети, фуд-точки з іжею та напоями. Є розваги для дітей (платні та безкоштовні). Вхід на пляж вільний.

Пляж "Райдуга" 

Адреса: Дніпровський район, берег озера Радунка

Озеро Радунка є дуже популярним місцем відпочинку для фанатів пікніків та грилювання. На лівій стороні озера облаштовані альтанки та місця для мангалів, які можуть орендувати усі охочі. Є пляж — як муніципальний, так і дикий. На муніципальному пляжі облаштована комфортна пляжна зона з пунктом рятівників, кабінками для перевдягання, вбиральнею, душем, фонтанчиками з питною водою.

Поряд з пляжем є дитячі майданчики, а на протилежному боці — майданчик для вигулу собак. Це на випадок якщо ви хочете взяти тваринку з собою на відпочинок. Проблеми купити щось поїсти та випити немає — поруч декілька супермаркетів, кав’ярні та заклади.

Пляж "Галерний"

Адреса: Голосіївський район, затока Галерна

Ця місцевість більш відома своєю рибною ловлею (тут навіть є магазин для рибалок), але ж є й облаштований пляж зі стандартним мінімальним набором: медпункт, кабінки для перевдягання, пункт роботи рятувальників, громадська вбиральня. Пісок та воду на пляжі чистять та готують до сезону.

На пляжі багато дерев, тож це дуже комфортне місце у полуденну спеку. На території є дитячий майданчик та зона для воркауту, гри у волейбол та тенісні корти. Можна орендувати САПи, каяки, байдарки, катамарани. Є магазинчик та заклади, а для власників авто є достатньо паркомісць.

Пляж "Предмістна Слобідка"

Адреса: Дніпровський район, станція метро "Гідропарк", із правого боку від моста "Метро".

Пляж "Предмістна Слобідка" знаходиться на березі Дніпра, з нього можна побачити Києво-Печерську лавру і монумент "Батьківщині-Мати". На пісочному пляжі є дерева, які рятують містян від сонця. Активних відпочивальників тут небагато, в основному це люди старшого віку й родини з дітьми. 

Поруч із пляжем є кафе та кіоски зі смаколиками та напоями. Можна орендувати шезлонги та лежаки. На пляжі є кабінки для переодягання, туалет, урни для сміття та рятувальники.

Пляж "Дитячий"

Адреса: Дніпровський район, Броварський проспект, 5, острів Венеціанський

Чистий, доглянутий та спокійний пляж "Дитячий" розташований на території Гідропарку. Він омивається водами Венеціанської протоки. Містяни можуть побачити з пляжу берег Долобецького та Труханового островів, а також річку Десенку й правий берег Дніпра.

У 2017 році цей пляж отримав міжнародну екологічну відзнаку "Блакитний прапор" за відповідність міжнародним критеріям та стандартам. Пляж "Дитячий" підходить для відпочинку з дітьми молодшого віку, оскільки спуск у воду досить плавний. Можна орендувати лежаки під навісами, надувні круги, є зручні місця для переодягання та туалети. Поруч облаштована рятувально-водолазна станція. 

Пляж "Золотий"

Адреса: вулиця Микільско-Слобідська, 7, станція метро "Гідропарк"

Пляж "Золотий" — це малолюдна зона для відпочинку, яка знаходиться за півтора кілометри від станції метро. Тут спокійно та затишно, багато рибалок. Кияни вважають, що цей пляж найчистіший і малолюдний в Гідропарку. З берега можна дивитися Києво-Печерську Лавру, правий берег та пам'ятник "Батьківщина-Мати".

Для вдалого відпочинку тут є оренда шезлонгів, кабінки для перевдягання та туалети. Є урни та сміттєві баки. Сховатися від спеки можна під деревами, проте перекус необхідно брати із собою, бо поблизу немає магазинів і кафе. Тут можна грилювати та зустрічати захід сонця.

Наш Киев 04.07.2023 10545 пляж

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...